Deelnemer wil jaarlijkse pensioen-check

Meer dan de helft van de actieve deelnemers heeft behoefte aan een jaarlijkse pensioen-check. Ook bestaat er behoefte aan een pensioenspecialist bij de werkgever en een minicursus pensioen. Dat is de derde conclusie uit het BOP (Benchmark Onderzoeksplatform voor Pensioenfondsen, uitgevoerd onder meer dan 18.500 deelnemers van 17 pensioenfondsen), die TNS NIPO vandaag heeft gepubliceerd.

Opvallend is dat de behoefte aan een jaarlijkse pensioen-check onder de jongerengroep net zo groot is als onder de midden- en ouderengroep. Wat ook opvalt, is dat een jaarlijkse pensioen-check zowel deelnemers aanspreekt die al openstaan voor pensioeninformatie als deelnemers die daar minder voor openstaan.
Eén derde van de pensioendeelnemers zegt interesse te hebben in een mini-cursus pensioen en/of aan een pensioenspecialist bij de werkgever.

Volgens pensioengerechtigden kan de communicatie over pensioenen worden verbeterd door (meer) gebruik te maken van digitale communicatie, zoals e-mailalerts van het eigen pensioenfonds. Gemiddeld een op de drie pensioengerechtigden stelt hier prijs op.

Reageer